بلیچینگ دندان

ین روزها سفیدی دندان یکی از مهم ترین معیارهای زیبایی چهره به شمار می آید، سفید شدن دندانهای زرد یا بلیچینگ دندان یکی از بهترین درمان های زیبایی است که به علت هزینه مناسب، نداشتن تراش روی دندان، عدم آسیب به دندان و امکان تکرار کردن بسیار مورد استقبال مراجعین مطب است.

بلیچینگ دندان می تواند بدرنگی های ناشی از مصرف سیگار، الکل، قهوه، داروها یا ضربه به دندان را برطرف کند. بعضی افراد هم به طور طبیعی دندان های تیره تری دارند و مایلند که دندانهایشان روشن تر باشد. چرا که مینا نازک تر شده و عاج بیشتری ساخته می شود.

عملکرد بلیچ دندان مثل قرار دادن لباس سفید در وایتکس است. مواد مخصوص سفید کننده روی دندان قرار می گیرند که می توانند به داخل دندان نفوذ کنند و ملکولهای رنگی را از بین ببرند و در نتیجه رنگ دندان روشن تر می شود.

بلیچینگ دندان به ۲ روش مطبی و خانگی قابل انجام است:

۱- بلیچینگ دندان در مطب:

در این روش شما به دندانپزشک مراجعه می کنید. دندانپزشک ابتدا دندان های شما را تمیز می کند و در صورتی که نیاز باشد، قبل از درمان برایتان جرمگیری می کند. رنگ اولیه دندان ثبت می شود و درمان را آغاز می کنیم.

در بلیچینگ دندان به روش مطبی نسبت به روش خانگی مواد قوی تری به کار می رود و از دستگاه مخصوص با شدت نور بالا کمک گرفته می شود تا اثربخشی درمان سریع تر باشد.

برای حفاظت از چشمان شما در برابر نور، به شما عینک محافظ داده می شود. با استفاده از دهان بازکن، مواد مخصوص و دستگاه مکش (ساکشن) قوی، بیشترین محافظت از پوست، لب و مخاط دهان شما فراهم می شود.

معمولا نیاز است که این فرآیند ۲-۳ جلسه و هر بار به مدت ۲۰-۴۰ دقیقه انجام شود. البته با توجه به رنگ دندان و جواب دهی دندان شما این زمان تغییر می کند.

مزایای سفید کردن دندان در مطب:

مهم ترین مزیت این روش سفید کردن سریع دندان است که نتایج به سرعت به دست می آید و برای بیمارانی که زمان کمی دارند انتخاب مناسبی است. بسیاری از عروس خانمها که مراسم ازدواجشان نزدیک است این روش را انتخاب می کنند.

عوارض بلیچینگ دندان در مطب:

در صورت کاربرد جداگانه و به تنهایی این روش احتمال پاسخ دهی کمتر و برگشت سریع رنگ دندان وجود دارد. بنابراین توصیه من طبق تجربه استفاده ترکیبی از روش مطبی و خانگی به صورت توام است.

در بلیچینگ مطبی مواد قوی تری استفاده می شوند. و در افرادی که دندان های حساس دارند، ممکن است در طی درمان دندان ها کمی حساس تر شده و هرازگاهی تیر بکشند که این عارضه موقتی و برگشت پذیر است و هیچ آسیبی برای دندان ایجاد نمی کند. با استفاده از مواد ضدحساسیت، یا خمیردندان های دارای فلوراید بالا این حساسیت به حداقل می رسد.

اما هیچ کدام از روش های سفید کردن دندان باعث آسیب به نسج دندان یا ازبین رفتن مینای دندان نمی شوند.

۲- بلیچینگ دندان در منزل: (بلیچنگ هوم)

در این روش دندانپزشک در جلسه ویزیت و مشاوره قالبی از دندان های شما تهیه می کند و در جلسه بعدی یک پلاک شفاف که در لابراتوار به صورت اختصاصی برای شما ساخته شده است (تری بلیچینگ) به شما تحویل می دهد. در پکیج شما مواد سفیدکننده خانگی هم قرار دارد. شما طبق دستور در ساعات خاصی که معمولا شب هنگام خواب است، مواد سفیدکننده را داخل تری می گذارید و به مدت مشخص از آن استفاده می کنید. این روش حدود ۲-۴ هفته زمان میبرد.

مزایای سفید کردن دندان در منزل:

وقتی بیس دندان شما در طی یک درمان اصولی، خوب سفید شده  است، در آینده هم هر زمان که بخواهید(مثلا برای شرکت در مراسم و مهمانی ها) می توانید از چند شب قبل، درمان خانگی را شروع کنید و در روز موردنظرتان لبخندی زیبا و درخشان داشته باشید.

علاوه بر این، برای بیمارانی که دچار حساسیت دائمی دندانهایشان هستند بلیچ دندان در منزل بسیار مناسب است. مزیت مهم سفید کردن خانگی دندان حساسیت کمتر حین درمان و افزایش ماندگاری رنگ جدید دندان است.

معایب سفید کردن دندان در منزل:

اگر از این روش به تنهایی استفاده شود، زمان طولانی تری برای به دست آمدن نتایج نسبت به روش ترکیبی مطب و خانه مورد نیاز خواهد بود.

  1. سفید کردن دندان با زردچوبه
  2. سفید کردن دندان با جوش شیرین
  3. سفید کردن دندان با سرکه سیب
  4. سفید کردن دندان با آبلیمو
  5. سفید کردن دندان با زغال

استفاده از این روش های غیراصولی و غیرعلمی که به طور وسیع در صفحات مجازی با دستورات عجیب و غریب باب شده اند، توصیه نمی شود. چرا که بسیاری از آنها مثل جوش شیرین، آبلیمو، سرکه سیب به دلیل آسیب جدی به مینا مطلقا توصیه نمی شوند.